Onlinekurser i Illustrator

Adobe Illustrator är precis som det låter – illustratörens huvudverktyg. Fördjupa dig i vektorgrafikens värld. Lär dig arbeta med banor och skapa former.

Bli medlem från 149 kr

I din vardag stöter du ständigt på saker som är skapade i Adobe Illustrator – logotyper, skyltar, ikoner och grafik. Det är programmet som används av både nybörjare och proffs för att illustrera och skapa grafisk design.

Illustrator är stort och komplext när du öppnar det första gången. Men belöningen för dig som behärskar grunderna är stor, då det är en efterfrågad kunskap på många arbetsplatser. Läs mer om Illustrator och hur det används.

Lär dig Illustrator från början

I två kurser lär vi dig de viktigaste verktygen i Illustrator. Grunderna i Illustrator hjälper dig igång på en timme. Perfekt för dig som är helt ny i programmet och som vill mjukstarta.

Vill du lära dig mer och fördjupa dig finns den mer omfattande kursen Illustrator från början.

Ps. Det här är nya versioner av kurserna, de äldre versionerna hittar du här: Grunderna i Illustrator (2016) och Illustrator från början (2015).

Illustrator på iPad

Populärast Lär dig måla med olika ritverktyg, dela, lägga till foton eller varför inte bygga upp nya former av befintliga geometriska former. Allt enkelt förpackat i kursen Illustrator på iPad.

Tack vare att allt synkas till Creative Cloud så kan du arbeta på din fil i Illustrator på din dator och sedan fortsätta på iPaden, eller tvärt om. Perfekt för dig som är van vid penna och papper!

Se kursen

Från skiss till färdig logotyp

Rekommenderad Illustrator är programmet där alla världens logotyper blir till. I den här kursen får du lära dig hur du kan skapa dina egna alster.

Anders visar dig fyra skilda exempel på hur du tar dig från idé till färdig design. Kursen fokuserar helt på det praktiska arbetet så att du kan koncentrera dig på den kreativa processen.

Se kursen

Grafik och mönster med Illustrator

Tänk dig ett presentpapper som du har skapat helt själv, eller ett eget grafiskt tryck som hänger på väggen. Kanske rent av en egen tapet.

I två kurser lär Anna Holmberg dig att gå från enkla skisser till grafiska konstverk. Du behöver inte kunna Illustrator sedan tidigare. Anna visar de verktyg du behöver för att arbeta med dina egna designprojekt.

Skapa seriefigurer och lär dig samtidigt mer om Illustrator

Att lära sig ett stort program som Illustrator är inte det lättaste. Ibland kan det kännas torrt, tekniskt och trist. Men den här kursen är precis motsatsen till det!

Genom att lära dig måla seriegubbar med tre centrala tekniker får du värdefulla färdigheter i Illustrator som du sedan kan återanvända i många andra projekt, inom exempelvis logotyper och webbdesign.

Lär dig egenskapspanelen för text i Illustrator

Har du börjat lära dig om Illustrator och vill lära dig mer? Då är den här kursen perfekt! Speciellt om du vill lära dig justera, omforma, skapa konturer och urklippsmasker. Du får även lära dig olika sätt att skriva text på och hur du lägger text i en figur.

Sara Stierna lär dig de viktigaste verktygen för text och ger tips på kortkommandon du har nytta av i ditt arbete i programmet.


För dig som vill lära dig allt

Köp medlemskapet som paket

Moderskeppet Premium

Uppdatera dig om nyheterna

Vi visar dig de uppdateringar vi uppskattar mest i den senaste versionen av Illustrator. Med förklarande videoguider kan du följa med i utvecklingen och förbättra ditt arbetsflöde.

Snabba textguider

Illustrator är ett fantastiskt program att skapa vektorbaserad grafik i. Här får du 20 textguider fyllda med tips på hur du, med enkla verktyg, effektiviserar din skapandeprocess.

Vi finns här för att hjälpa dig

Har du frågor eller funderingar kring medlemskap?

Kontakta oss