Ny kunskap

Bli medlem från 149 kr

Psst. Vi jobbar just nu med kommande kurser om att skapa formulär i Acrobat, arbeta med Adobe Fresco på iPad och design med Canva.

Adobe 2022 – Här hittar du nyheterna i InDesign och Illustrator

De nya uppdateringarna för Adobe-programmen är här! Få stenkoll på de nya, som verktyget hämta färg, samarbeta med andra och skalbart gränssnitt.

10 grejer grafiska formgivare måste kunna i Microsoft Word

Skapa design i Word på dina villkor

10 grejer grafiska formgivare måste kunna i Microsoft Word är e-boken där du får lära dig hur du ställer in exakta marginaler, skapar en övertonad bakgrund och använder formatmallar.

Ida Buchar visar dig steg för steg hur hon skapar en layout med tio av sina favorittekniker. Tekniker som du sedan enkelt kan applicera på dina egna dokument.

Kombinera det bästa av två världar i samma program

Affinity Designer är en blandning av Adobe Photoshop och Adobe Illustrator eftersom det är ett vektorprogram som även har rasterfunktioner.

I kursen visar grafikern Andreas Benckert sitt arbetsflöde i Affinity Designer och vilka funktioner han använder för att skapa illustrationer. Han går igenom de mest användbara verktygen och visar var du hittar de funktioner du behöver för att komma igång med programmet. Efter kursen kan du skapa din egen illustration.

Våga experimentera med färg & form

Adobe Fresco är många kreatörers främsta skaparverktyg. Med appen kan du arbeta obehindrat i lager med olika färger och penslar på papper som känns verklighetstrogna.

Mette Korsmoe Koverberg är grafisk designer och illustratör. I kursen lär hon dig att hantera dina lager, måla med olika typer av penslar, arbeta med lagermask, använda suddgummin och utsmetningsverktyg, skapa en formbaserad affisch samt använda dig av smarta tekniker som effektiviserar ditt arbetssätt i appen.

Arbeta fram din visuella identitet

Hur ditt företag upplevs grundar sig oftast i den visuella kommunikationen. Med en genomarbetad grafisk profil kan du stärka företagets visuella uttryck och identitet.

Markus Ojanperä har jobbat som Design Director i över 20 år och han hjälper dig att komma igång med att skapa en grafisk profil. Vilka är de fyra grundelementen och hur ska du presentera den nya grafiska profilen på bästa sätt?

Layouta en rollup från start till tryckeri

Att göra en rollup är inte svårare än att göra ett visitkort. Du lär dig alla moment som behövs för att skapa en tryckfärdig rollup i InDesign.

Formgivaren Mona Ekelöf guidar dig genom inställningar, vad du bör tänka på kring upplösning och typografi. Dessutom får du tips på hur din rollup blir läsbar och får uppmärksamhet.

Lär dig grunderna i Affinitys layoutverktyg

Har du jobbat med PageMaker eller InDesign, men vill ha något nytt och billigare? Då är Affinity Publisher ett program för dig! Layoutverktyget är ett prisvärt alternativ till Adobe InDesign och det är enkelt att komma igång med formgivning och layout.

Kommunikatören Eva Bergengren lär dig Affinity Publisher från start: från hur du skapar ett nytt dokument, fyller det med text, form, bilder och färg. Till hur du förbereder dokumentet för utskrift, webb eller tryck.

För dig som vill lära dig

Design, layout & kommunikation

Bli medlem