Text & typografi

Typografi är en konstform. Våra kurser lär dig de typografiska reglerna (och hur du bryter dem).

Bli medlem från 149 kr

Konsten att utforma en text

Rekommenderad Lär dig typografi från grunden – från typografins historia till bokstavens olika delar.

Det finns en rad saker du måste tänka på i valet av typsnitt. Vilka typsnitt passar ihop och vad gör en text lättläst? Vilken storlek, radlängd och vilket radavstånd ska du ha? Och hur är det med papper och färg? Sara Stierna ger dig svaren.

Se kursen

Få kontroll på handstilen

Populärast Vad är snygg text? När du har sett den här kursen behöver du inte längre vara nervös för att skriva på whiteboarden framför kollegorna. Du lär dig att texta tydligt och snyggt.

Du kommer ta fram din egen stilmall för ditt alfabet tillsammans med Maj Larsson. Maja berättar också hur du ska tänka i valtet av papper och pennor.

Se kursen


För dig som vill lära dig allt

Köp medlemskapet som paket

Moderskeppet Premium

Designa din text med professionella typsnitt

Adobe Fonts är ett program som ingår i Creative Cloud där får du tillgång till 1500 typsnitt. Alla får du använda i både trycksaker och webbprojekt.

Sara Stierna visar dig hur du arbetar med Adobe Fonts i InDesign, Illustrator och Photoshop. Hur du filtrerar typsnitt samt aktiverar och inaktiverar typsnitt. Har du ett typsnitt som du inte vet vad det heter? Med hjälp av funktioner i Adobe Fonts kan du hitta liknande typsitt i deras stora bibliotek.

Se kursen

Text- och videoguider om typografi och texteffekter

Fördjupa dig i typografins värld, hitta ditt unika typsnitt eller gör ett eget av din handstil. Skapa galna effekter i Adobe Photoshop, vi guidar dig.

E-böcker inom ämnet

Som medlem har du tillgång till våra E-böcker, lär och inspireras.

Bokomslag
Bokomslag
Bokomslag
Bokomslag

Vi finns här för att hjälpa dig

Har du frågor eller funderingar kring medlemskap?

Kontakta oss